Fitte tips die inspireren

Mindful Run: lopen in het hier en nu

In deze drukke tijden, zweert men almaar meer bij mindfulness als remedie tegen stress. De perfecte methode om de hersenen te ventileren, is echter lopen, weliswaar op de juiste manier. In een cursus Mindful Run leer je gedurende 5 weken je muizenissen te onderdrukken.

Lees verder

Onbevreesd lopen en fietsen op eenzame paadjes

Nergens word je zo zen van lopen als op kleine veldwegels of in het bos. Een heerlijke versmelting van lichaam en natuur. Toch kan je je als vrouw alleen ook op je ongemak voelen op die afgelegen paden. Ben je naïef als je het toch doet? Of blijf je er beter van weg? Joyce houdt een pleidooi om er wel van te genieten.

Lees verder

Eerst het materiaal, dan het ‘manneke’!

VRT-weerman Bram Verbruggen over een marathon lopen, fietsen tot vijf uur en de push-ups van Barts Schols.

Lees verder

WANTED: Motivation

Je geest wil dat je sport, maar je vlees is te zwak? Vind hier de nodige motivatie om uit je luie zetel te komen!

Lees verder

5 X tijd besparen bij het sporten

De smoes bij uitstek om niet te sporten, is het gebrek aan tijd. Om dit excuus uit de wereld te helpen, bedacht Katrien Hertogs vijf tips die tijd besparen.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke maand serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: salade van romige parelcouscous met mascarpone, champignons en asperges.

Lees verder

Sport bij kinderen draait te veel om prestaties

Het regent clichés over onze jeugd. Dat ze verslingerd zijn aan schermtijd en te weinig sporten. Maar motiveren we kinderen wel op de juiste manier om te sporten? Enkele pijnlijke voorvallen in haar directe omgeving hebben Joyce Verdonck aan het denken gezet.

Lees verder

De school van de sport

Terwijl hij sport laat filosoof Marc Van den Bossche zijn wijsgerige gedachteweefsels over de zin van het leven opborrelen. Na een verkwikkende douche zet hij de losgewrikte ideeën netjes op een rijtje in zijn Sporta-column ‘Bevlekte Ontvangenis’. Een klare exposé over ‘een bruisende geest in een bruisend lichaam’.

Lees verder

Waarom we onhandelbaar zijn tijdens een blessure

Zoals de goede dr. Jekyll transformeerde in het kwade schepsel Hyde, zo maakt een blessure van een fervente sporter een klagend monster dat je niet in huis wenst te hebben. Na een val met haar fiets werd onze lieftallige columniste Joyce plots in de rol van Hyde geduwd. De positivist van weleer werd een emotioneel, explosief vat. Kan een tegengif haar redden?

Lees verder

Turnen, fietsen, lopen, zwemmen en weer doorgaan

VRT-Europacorrespondent Rob Heirbaut fietst zaterdag 14 september voor het goede doel 415 kilometer in één dag: van Landen naar Straatsburg.

Lees verder

Meer tips

Zij sporten al zeker

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Chat met ons