Neem contact op met ons

Chat

Tijdens de kantooruren, van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u staan wij je graag te woord.

Bel ons

Tijdens de kantooruren, van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u staan wij je graag te woord op het nummer: 03/286.58.34

Laat je contacteren door Zeker Sporten
deskundig sportadvies
sportieve voordelen
24/24u rijkelijk verzekerd
lage bijdrage

Fitte tips die inspireren

Hoe moeilijk is het om elke dag 10 000 stappen te zetten?

Wetenschappers zijn het erover eens: voor een gezonde levensstijl hoef je niet dagelijks de naad uit je broek te trainen. Om aan de beweegnorm te voldoen volstaan 10.000 stappen per dag. Maar hoe realistisch is deze richtlijn? Onze redactrice nam de proef op de som.

Lees verder

Een gezonde levensstijl bestaat uit amper 6 gewoontes

Om gezonder door het leven te gaan, hoef je niet per se een lijvige handleiding te volgen. Voor health coach Anke Verstraeten volstaan zes simpele aandachtspunten, die een wereld van verschil maken.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: gevulde portobello met spinazie-risotto van parelgerst uit de oven

Lees verder

“Ik heb heel veel aan sport te danken”

Radiopresentator Stijn Vlaeminck , in een vorig leven een begenadigd atleet, sport tegenwoordig met een drieledig doel: "fit blijven, gezond zijn en er plezier aan beleven!"

Lees verder

Start to... mentale training

Een mens bezit naast een lichaam ook nog zoiets als een geest. Beide zijn van cruciaal belang voor het welzijn. Vandaar dat een sportbeoefenaar niet alleen zijn lichaam moet trainen, maar ook zijn geest moet soigneren. Op tijd en stond even mediteren doet wonderen. Verschillende apps kunnen jou hierbij helpen.

Lees verder

Wat moet je eten om sneller te lopen?

Met boeken over eten kunnen je stilaan een hele bibliotheek vullen, maar Food2Run van Renata Rehor verdient toch een bevoorrecht plekje… al was het maar omdat het een duidelijk antwoord biedt op de 101 vragen over voeding waarmee iedere loper kampt.

Lees verder

Koffie als sportdrank?

Koffie is meer dan een bakje troost. Het doet wat met het lichaam. Ook met het lichaam van een sporter. Health coach Anke Verstraeten wikt de voor- en nadelen van een goede kop dampende koffie.

Lees verder

Vers van de sportpers: ‘SPORTOUDERS’

Ouders van sportende kinderen worstelen met 101 vragen. Sportarts Tom Teulingkx en medisch journalist Marc Geenen bundelen 101 antwoorden in het boek 'Sportouders'. Een aanrader.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: flatbread met aubergine, kikkererwten en gegrilde halloumi.

Lees verder

Wat is het volgende? Klimtijdritten voor kleuters?

Per 100.000 sporters sterft er jaarlijks een viertal. Dat zijn er vier te veel. Nochtans maakt sportarts Tom Teulingkx zich sterk dat hij dit cijfer fors kan terugdringen…. “mits de sportorganisatoren én de politici de nodige moed en doortastendheid aan de dag leggen”. Zijn plan.

Lees verder

Zij sporten al zeker

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Chat met ons